Transylvanian International Conference in Public Administration a avut loc în perioada 2-4 noiembrie, la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC). Tema principală a fost inovarea și modul în care se poate genera o mai bună furnizare a serviciilor publice.
În cadrul ceremoniei de deschidere, Călin Hințea (decan al FSPAC), Rectorul Ioan-Aurel Pop și Bogdana Neamțu (șefa Departamentului de Administrație Publică a FSPAC) au menționat motivele pentru care au organizat această conferință și care este relația dintre administrația locală și universitate.
„Ne gândim doar la problemele tehnice și nu ne gândim cum am putea noi să schimbăm sistemul public administrativ pentru a dezvolta și a fi în stare să răspundem încercărilor de ordin tehnologic din ziua de azi.
Consider că ne aflăm în locul potrivit, ne afăm în Cluj-Napoca, care este un bun exemplu unde universitatea, comunitatea și administrația publică lucrează împreună. Consider că acesta este cheia strategică a sucesului pentru comunitățile urbane moderne.”
a spus Călin Hințea, decan al FSPAC.
“Aș vrea să vă zic trei motive pentru care realizăm această conferință. În primul rând, dorim să avem această conferință ca brand al departamentului nostru și ca brand ce are legătură cu FSPAC, UBB și de asemenea cu orașul Cluj. În al doilea rând, încercăm să aducem la conferință nu doar comunitatea academică dar și angajați ai primăriei. În al treilea rând, ne permite să aducem împreună parteneri de la universitățile din străinătate și ne permite să discutăm posibilitatea studenților de a studia în alte țări”.
a spus Bogdana Neamțu, șefa Departamentului de Administrație Publică FSPAC.
„Suntem o Universitate dinamică, care are parteneriate cu universități din toată lumea, care aduce studenți din Europa și țări precum: China, Japonia, India sau nordul Africii. Anul trecut am avut 200 de student străini care au venit prin intermediul programelor Europene Erasmus+ și Erasmus Mundus. Acesta este motivul pentru care am putut organiza astfel de conferințe și congrese”.
afirmă Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB.
Având în vedere că tema din acest an s-a axat pe inovare, primarul Emil Boc a vorbit despre proiectele sale de viitor și cum dorește să soluționeze problema ambuteiajelor din Cluj.
„Suntem în procesul de a cumpăra în Cluj primele autobuze electrice. În primăvara viitoare vom avea 11 autobuze care vor funcționa cu energie electrică. Suntem în procesul de a construi trei stații de alimentare a mașinilor electrice care vor fi oferite gratuit de către municipiu. De asemenea, îmi doresc să construiesc prima stație wireless de alimentare pentru mașinile electrice.”
a afirmat Emil Boc.
– Iulia Magyari