Ieri s-a dat startul campaniei de responsabilitate socială, având scop mărirea fondului de carte al bibliotecii școlii gimnaziale din localitatea Căpușu Mare, județul Cluj-Napoca.
Campania se află la cea de-a patra serie de evenimente culturale în care studenții Departamentului de Comunicare, Relaţii Publice şi Publicitate, împreună cu lectorul universitar doctor, Veronica Ioana Ilieș încearcă să ajute comunitățile mai puțin fericite. ”Ideea a fost să aducem conceptul de „university social responsibility” (n. trad.-responsabilitate socială universitară) în instituția noastră și bineînţeles, să găsim cauze sociale, din comunitate, astfel încât să ne putem implica”, a declarat coordonatoarea acestei campanii, Veronica Ilieș.
În acest an, campania își propune să mărească fondul de carte al școlii din Căpușu Mare, care nu a mai primit cărți de aproximativ șase ani. Pentru a convinge studenții să doneze, a fost organizată conferința „Knowledge for Knowledge” în cadrul căreia au fost invitați patru speakeri, Călin Biriș, director digital Loopaa Marcon, Elena Căprar, specialist Hr, Horia Neș, specializat vânzâri și Ruxandra Barbat, fostă elevă. Biletul de intrare la conferință a constat în donarea unei cărți pentru această școală gimnazială.
Invitații au vorbit rând pe rând despre subiecte care au vizat probleme actuale cu care se pot confrunta studenții. Călin Biriș a prezentat, în amănunt, actualele probleme ale marketingului online, în timp ce Elena Căprar a discutat despre ceea ce înseamnă recrutarea angajaţilor. Horia Neș a întreținut atmosfera, vorbind despre tot ceea ce însemnă vânzări, iar Ruxandra Barbat a vorbit despre campania „Cărțile pe față”, care promovează lectura prin conceptul de book-selfie, cât și despre cartea cu același nume.
Campania se va derula în următoarele zile, atât în Cluj cât și în alte localități, doritorii putând dona cărți în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Poltice, Administrative şi ale Comunicării, până în data de 4 decembrie.Studenții de la FSPAC organizează numeroase campanii pentru ajutorarea celor mai puțin fericiți, între care și proiectul „o masă caldă”.În cadrul acestui proiect, atât profesorii cât și studenții strâng bani pentru a le putea oferi persoanelor fără venit o masă caldă.
– Ramona Sion