Tudor Turcu: “Numărul 11 în finala Eurovision îmi va purta noroc.”

Eveniment UBB Radio

Un artist cu coloană vertebrală şi o ambiţie fără limite ,Tudor Turcu,este convins că piesa”Hello” compusă de Norbert Kovacs şi Călin Pop reprezintă un “suflu nou” pentru finală.

Solistul  a povestit despre experienţele sale muzicale cât şi personale  din trecut  ,despre trupele care  i-au influenţat stilul propriu ,despre tot ce a însemnat X-Factor pentru el ,cât şi despre Eurovision.Toate aceste subiecte tratate  vor fi  difuzate pe larg în Emisiunea “StudStory”  pe data de 15 martie, ora 18:00, cand însuşi Tudor Turcu va raspunde la întrebări şi va transmite un mesaj  studenţilor.

Reporter:Ce te-a determinat să participi la Eurovision?

Tudor Turcu: Actualii colegi de trupa m-au  întrebat dupa un concert susţinut  împreună,dacă  nu aş vrea să particip la Eurovision, să compunem o melodie.Asta a fost tot, iar  restul a fost muncă.

R: Cum ai defini în câteva cuvinte piesa ,,Hello”?

T.T.: Piesa “Hello” cred că este ceva nou pentru finală. Pe lângă faptul că este originală ,are un suflu nou. Piesa este şi rock, este şi pop, poate fi catalogată şi pe o zonă mai “jazzie ,cât şi dance, clubbing, house. Este foarte lejeră ,este catchy şi vocea mea i-a dat o notă mai dură,mai agresivă.

R: Ţi-a propus la un moment dat Dan Bittman să-i iei locul în Holograf. Ce te-a făcut să refuzi?

T.T.: Respectul pentru un om care timp de 30 de ani a cântat ,a compus şi a format imaginea Holografului. Nu aveam cum, mi-aş fi dorit dar, e ciudat şi urât într-un fel să iei locul unui om care a facut furori în ţară şi străinătate. E ca şi când m-aş duce în locul lui Cheloo la Paraziţii.

R: Dacă ai avea posibilitatea să colaborezi  cu cineva din Romania și să compuneți o piesă,cine ar fi acea persoană?

T.T.: Mi-aș dori cu Cheloo o combinație de hip-hop cu rock.În prezent am  primit o  ofertă în direct de la Luminița Anghel. Mi-ar  plăcea să facem un duet după ce se termină Eurovisionul  indiferent care ar fi rezultatul.

R: Ce ne-ai putea spune despre muzica românească actuală?

T.T.: În România sunt foarte puţini ascultători a trupelor rock consacrate, pentru că din păcate, există radiouri underground,dar  nu sunt lăsate să crească. Probabil din cauza inculturii sau incapabilităţii de acceptare a artei pure. Dar cel puţin anul trecut şi anul acesta, au început puştii sa-şi mai deschidă mintea.. Adică mi se pare că o să fie încă o generaţie de rock.

R: Ai putea să-mi dai câteva exemple de artiști sau trupe care te-au influențat pe zona metal?

T.T.: A fost o perioadă destul de mare cu Moonspell, Theatre of Tragedy, Cradle of Filth, Dimmu Borgir, Hypocrisy și apoi dupa doi ani de zile am ajuns la zona de death metal, melodic death metal. Și eram obsedat de Soilwork, de In Flames.

R: Legat de planul profesional urmează câteva schimbări?

T.T:. Probabil o să fac o expoziție intinerantă,o să combin expoziția cu muzica,nu  nepărat să cânt eu dar o să pictez pe muzica.

R: Care ar fi sfatul tău  pentru oamenii pasionaţi de muzică, dar care nu au curajul pe care l-ai avut tu ,de a participa într-o competiţie?

T.T.: Pur şi simplu să nu meargă cu răul şi negativismul în faţă. Eu nu mă modific după o cameră de vedere sau o apariţie în ziar sau televiziune. Sunt  mulţi răuvoitori care  încearcă să te modifice, să te schimbe. Trebuie sa rămâi la fel. Aşa că îmi doresc foarte mult să fie,  în procent de 80%, numai rockeri în următorul sezon la X-factor, să prindă curaj şi să fie naturali.

 

__________

Raluca Anita

Emel Ablamit

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts