10 morți după cele două cutremure din Spania

Internaţional UBB Radio

Cel puţin 10 persoane, printre care și un minor, au murit în această după-amiază în regiunea Lorca (Murcia) din Spania şi alte zeci au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter, precedat de o replică de 4,5 grade, scrie El Pais.

Seismul, înregistrat la ora 18.47, cu epicentrul în Sierra de Tercia, a provocat mai multe daune pe o distanță de aproape 10 kilometri şi s-a resimţit puternic în mai multe localități din regiune, inclusiv în capitală, Mazarrón, Cartagena şi Aguilas. S-au semnalat crăpături în drumuri şi pasaje, de aceea autoritățile recomandă prudenţă extremă în continuare pentru prevenirea victimelor. Guvernul a mobilizat de urgenţă Unitatea Militară.

Mulţi locuitori rămân pe stradă de teama unor noi alunecări de teren.

„Am simţit o mişcare foarte puternică, cu mult zgomot şi am fost foarte speriat.”, a spus Juani Avellaneda citat de El Pais.

Locuitorii panicaţi s-au adunat pe străzi, când o clopotniţă s-a prăbuşit în direct în faţa camerelor de televiziune, informează Agerpres.

Într-una din casele de îngrijire medicală din oraş, în zona Alameda, au avut loc alunecări de teren pe acoperiş şi rezidenţii au fost evacuați. Guvernul de Murcia a pus în aplicare Planul de Nivelul 2 de urgenţă pentru a riscului seismic al Comunităţii Autonome Murcia (Sismimur). Toate serviciile de urgenţă au fost activate.

Murcia este cea mai activă zonă seismică din Spania.

_____________

Ana Giol

 

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts