Coronavirus: Încă 5 state eligibile pentru ridicarea restricțiilor de zbor

Sănătate UBB Radio

Încă cinci state – Italia, Finlanda, Estonia, Irlanda și Franța metropolitană (teritoriul european al Franței). Acestea au fost adăugate pe lista țărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare, conform Agerpres.ro

CNSU, convocat luni de premierul Ludovic Orban, a adoptat Hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină.

Hotărârea a fost luată

“având în vedere analiza efectuată de Institutul Naţional de Sănătate Publică privind evoluţia situaţiei infecţiilor SARS-CoV-2 în statele UE şi din Spaţiul Economic European (…), ţinând cont de evoluţia favorabilă înregistrată în unele state, prin aplicarea criteriului de maximum 5 cazuri noi confirmate/un milion de locuitori, calculat ca medie a valorilor înregistrate în ultimele 14 zile”.

Începând cu data de 23 iunie 2020, toate persoanele care revin în România din Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și Franța metropolitană vor fi exceptate de la carantinare.

“În baza acordului existent la nivelul Uniunii Europene privind deschiderea graniţelor interne, lista privind ţările exceptate de la măsura carantinarii/izolării cuprinde doar state membre UE şi ale Spaţiului Economic European. Ţările terţe exceptate de la măsura carantinării/izolării se vor stabili după momentul definitivării criteriilor unitare aplicabile la nivel european, pe baza cărora se instituie această excepţie”, precizează hotărârea citată de Agerpres.ro

Sursa: Inquam Photos/Octav Ganea

Denis Rus

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts