Persoanele interesante de domeniul business pot deveni elevii Școlii Practice de Afaceri, o campanie națională PRO UNESCO.
Despre acest proiect promițător s-a vorbit joi, 19 ianuarie, într-o conferință de deschidere. În cadrul acesteia, invitații și-au prezentat activitatea în afaceri bazate pe alimentație. Alături de alți antreprenori din diverse domenii, ei vor fi profesori la Școala Practică de Afaceri.
Discursul acestor oameni de succes a fost o doză puternică de motivație pentru cei prezenți la eveniment. Unul dintre vorbitori este un tânăr de 24 de ani care obține, în prezent, un profit de 100.000 de euro pe an. Francesco Tommasi are o afacere în sfera holticurturii, iar primii pași în activitate i-a făcut pe când avea 16 ani. Pasionat fiind de natură, a plantat copaci și a vizitat fermele celor mai buni producători din Italia.
Călin Matieș este un alt antreprenor, a cărui poveste de viață vorbește despre inițiativă și curaj, ca fiind principalele ingrediente ale unor mari rezultate. Provenind dintr-o familie cu o situație materială precară, vindea ziare în gară și lucra din greu pentru a se întreține. După ce a muncit și în cadrul unei mari companii, a hotărât că era timpul să devină propriul său patron. Cu un capital de 5000 de dolari, a deschis o brutărie. Acum, numele lui Călin Matieș este rapid asociat cu Pita de Sântimbru – pâinea care păstrează o rețetă de 300 de ani și care a ajuns cunoscută în toată Europa. Antreprenorul a ținut să menționeze că nu există noroc, există nebunie, pe care trebuie să o ai, dacă vrei să îți trăiești propriul vis.
La eveniment au mai fost prezenți Silviu Zetea – deținătorul brandului Zetea, conf. univ. Avram Fițiu și somelierul Septimiu Crișan.
Speakerii au intenționat să inspire publicul, subliniind că experiența pe care o trăiesc în prezent se datorează inițiativei și perseverenței, astfel încât oricine poate exela. În final, gazda evenimentului, Dinu Criste (public speaker și realizator TV), i-a invitat pe cei prezenți să participe la Școala Practică de Afaceri, unde vor învăța de la cei mai buni antreprenori.
– Sorina Noroc / Sursa fotografiei: Sorina Noroc