FOTO | “Un surîs în plină vară!” – expoziție de caricaturi și lansare de album

Cultură Din oraş

Biblioteca Județeană “Octavian Goga” din Cluj-Napoca a găzduit vineri, 28 iunie, evenimentul de lansare a albumului “PAS CU PAS reînvățăm să râdem”, album realizat de către Costel Pătrășcan.

Evenimentul a cuprins:

O expoziție de caricaturi având ca subiecte parafrazări după opere literare cunoscute, prezentate într-o manieră umoristică, dar și metafore grafice cu conținut literar, tratate într-o cheie satirică.

Lansarea albumului de caricatură “PAS CU PAS reînvățăm să râdem” ce cuprinde peste 100 de caricaturi viralizate de mediul online, dar care s-au regăsit și în paginile ziarelor naționale și în revistele de satiră.

O videoproiecție de caricatură comentată în care, pe un ecran apărea ceva, la microfon se spunea altceva, iar publicul a înțeles cu totul altceva.
A fost un eveniment în care lumea a râs pe teme majore contemporane, în care umorul subtil, aluziv a fost ingredientul de bază.

Despre autorul albumului

Costel Pătrășcan s-a născut în Galați la data de 21 mai 1966, dar a crescut în Brăila unde a evoluat ca și caricaturist. A debutat în decembrie 1989 în presa vremii, iar la începutul anului 1990 a început să publice caricaturi pe teme politice și sociale în marile cotidiene centrale. A realizat mii de caricaturi care reflectă realitățile românești și a avut zeci de expoziții naționale, dar și în Belgia, Israel, Cipru, China. A fost declarat caricaturistul de presă al anului 2008 și a fost nominalizat la Gala Premiilor Clubului Român de Presă. A câștigat peste 80 de premii în țară și 41 în străinătate.

– Material realizat de Alex Barteș

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts