Spectacol de teatru la Cinema Mărăști

Din oraş

Primul spectacol de teatru care va fi jucat după renovarea și modernizarea cinematografului este comedia susţinută de trupa „Audienţă Generală”, formată din elevi din patru licee diferite. Acesta este programat pentru joi, de la ora 20.00.

Cei 10 elevi actori din trupa de teatru sunt coordonaţi de profesorul de limba şi literatura română Adrian Mureşan, care este şi autorul senariului şi a regiei.

Piesa se numeşte „Revelion cu scântei sau Istoria comunismului povestită de Toma Caragiu” și va fi prezentată și la Festivalul Naţional de Teatru de la Sebeş, iar la începutul lunii noiembrie la Festivalul de Teatru pentru licee – „Stage”.

De asemenea, o zi din săptămână va fi destinată elevilor din şcolile şi liceele clujene, drept recompensă pentru efoturile pe care le fac, dar și răsplată pentru cei care nu au absenţe şi iau note bune.

“Deschiderea cinematografului reprezintă o parte din ceea ce reprezintă Clujul”, a declarat primarul Sorin Apostu în cadrul unei conferințe de presă.

Cinematograful Mărăşti oferă proiecţii zilnice de film, de luni până vineri de la ora 16.00, iar sâmbăta şi duminica atât de la 11.00 cât şi de la 16.00. Aici pot fi proiectate filme de cea mai înaltă calitate tehnică atât standard, cât şi 3D, precum şi organizarea de spectacole de teatru. Foaierul Cinematografului poate fi utilizat şi ca spaţiu de expoziţie, iar zona de acces va permite organizarea pentru zilele calde de spectacole neconvenţionale de artă contemporană.

_____________

Andreea Stăicuț

Foto: ziare-pe-net.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts