Filmările lui Gérard Depardieu în România s-au încheiat

Cultură Media

După șase săptămâni petrecute la Sighișoara și București, actorul Gérard Depardieu a terminat filmarea peliculei „Ipu – Convicted to Live” cu o scenă de război al cărei protagonist a fost actorul român Bogdan Iancu.

„Noapte în plin bombardament din 1944 – în noaptea de luni spre marţi s-au turnat ultimele scene pentru filmul „Ipu”. Impropriu spus, deoarece mai urmează să filmăm o scenă importantă, scena de deschidere a filmului, pe zăpadă, cu Depardieu şi Bogdan Iancu, atunci când va da prima ninsoare”, a declarat regizorul Bogdan Dreyer, citat într-un comunicat de presă.

Cele mai dificile secvenţe,care au necesitat câteva zile de turnaj, au avut loc într-o casă veche din centrul Bucureştiului, unde „Ipu” trebuie să se sacrifice pentru a salva sătenii.  De asemenea, au mai fost înregistrate scene din film în București, la studiourile Family Film, dar şi la Mogoşoaia.

„Cu nostalgia şi emoţia unui vis trăit în timp şi spaţiu real, îmi rămân în minte cuvintele lui Gérard spuse la despărţire, moment greu pentru amândoi: «Am reuşit s-o facem!» – referitoare la o cale lungă, începută acum mulţi ani de Anuşavan Salamanian, Gérard şi cu mine. Apoi fericita întâlnire cu producătorul Giuliano Doman şi iaca filmul”, a spus Bogdan Dreyer.

Până la filmarea ultimei scene din „Ipu – Convicted to Live”, regizorul va lucra la Bruxelles, unde va avea loc postproducţia peliculei, la Galaxy Studios.

„Ipu – Convicted to Live” este o adaptare după nuvela „Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici. Scenariul este semnat de Anuşavan Salamanian şi Bogdan Dreyer, iar dialogurile sunt în limba engleză.

Povestea are loc într-un sat din Transilvania, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, când un soldat german este găsit mort la marginea unui sat de către un băiat de 11 ani. Nu ştie cine este vinovatul, iar ofiţerii germani ameninţă că vor executa câţiva dintre fruntaşii satului dacă nimeni nu se va preda. Elita încearcă să-l convingă pe Ipu, „nebunul satului”, să-şi asume el vina în schimbul promisiunii unei înmormântări fastuoase şi a unor recompense.

Varianta finală a peliculei se așteaptă să fie gata în martie 2012.

_______________

Andreea Stăicuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts