Accesul în piscine se va face pe baza respectării celor doi metri de distanțare socială

Sănătate UBB Radio

Accesul în bazele sportive se va face prin intermediul programărilor, iar dușurile, saunele și sălile de masaj sunt scoase din funcțiune, iar folosirea acestora este complet interzisă potrivit ordinului comun emis de Ministerul Sănătății și al Ministerul Sportului, în Monitorul Oficial

La piscină, măsurile luate de Ministerul Sportului și Ministerul Sănătății presupun respectarea distanțării de doi metri, iar în bazin fiecărui înotător îi va reveni exclusivă cel puțin 12 metri pătrați. În ceea ce privește sălile de fitness, igienizarea și dezinfectarea mâinilor  înainte și după antrenamente este obligatorie. La fel ca în cazul bazelor sportive, este interzisă folosirea dușurilor și a altor zone cu risc mare de transmitere a virusului.

„Accesul în vestiare se face cu respectarea distanței de siguranță: doi metri între utilizatori și patru metri pătrați pentru fiecare utilizator. Vestiarele trebuie să fie prevăzute cu produse de curățenie și dezinfecție a mâinilor și dezinfectate înainte și după fiecare utilizare.”, se menționează în document, conform Digi24.

Documentul menționează că sportivii de performanță vor sta obligatoriu 14 zile în carantină înainte de începerea antrenamentelor, împreună cu toate persoanele cu care acestea împart același domiciliu. De asemenea, pentru competițiile sportive se impune ca echipele adverse să ajungă la locul desfășurării competiției în intervale orare diferite. În același context se va evita strângerea de mână a echipelor adverse înainte de începerea meciului sportiv.

„Se va amenaja la stadion un spațiu de izolare pentru cel puțin o persoană cu simptomatologie COVID-19, care să fie ventialt, să nu comunice cu alte incinte sau spații definite”, se mai arată în Ordin, conform Digi24.

Sursa: Pixabay

Petra Bence

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts