Recent, România a semnat declarația UE privind Pactul Ecologic European și s-a angajat ca măsurile de redresare economică să susțină neutralitatea climatică.
Pactul Ecologic European este un program ambiţios care îşi propune ca, prin intervenţii legislative şi financiare, să reducă emisiile de carbon ale UE la zero până în 2050. Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, vicepreședintele Delegației Parlamentului European pentru relaţia cu Statele Unite ale Americii, membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate publică şi Siguranţă alimentară (ENVI) şi al Comisiei pentru Bugete (BUDG), este unul dintre cei mai activi susținători ai Pactului Ecologic European:
“Aici nu este vorba doar de niște acțiuni pe mediu. Aici este vorba de felul în care toată economia noastră se va schimba, de fapt toată ecologia noastră. Puteți întreba fermierii, apicultorii, puteți întreba foarte mulți oameni și ei vă vor răspunde că, într-adevăr, schimbările climatice nu sunt filosofie, nu sunt o chestiune abstractă despre care discută niște oameni de știință. Schimbările climatice sunt o realitate. Ultima mea călătorie oficială înainte de criză și de închidere a fost la Constanța, și acolo, în toată Dobrogea, lumea se plânge de deșertificare, se pierd terenuri și pierdem nu numai terenuri agricole în fiecare an, ci și râuri. Ca să nu mai vorbim de păduri.”
Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Foto:
Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă (sursa foto: facebook.com/Nicu Ștefănuță)