Alo, Bruxelles? | Când se va renunța la ora de vară?

Euranet Plus UBB Radio

Europenii ar fi trebuit să treacă pentru ultima oară la ora de vară în acest an, însă statele UE nu au ajuns încă la o decizie finală privind eliminarea schimbării orei.

Parlamentul European a votat în urmă cu doi ani, renunţarea la schimbarea bianuală a orei, începând cu 2021. Astfel, fiecare stat membru urma să decidă ce orar va alege – ora standard sau ora de vară – și să comunice decizia către Comisia Europeană, proces întrerupt din cauza pandemiei.

Eurodeputatul Tudor Ciuhodaru cere ca statele UE să respecte calendarul și să ia o decizie în acest an:

Sperăm ca aceasta să fi fost ultima trecere la ora de vară, sau așa ar trebui, pentru ca am reușit ca renunțarea la schimbarea orei în 2021 să fie votată în Parlamentul European, încă din 2019. Din păcate, Consiliului UE nu a ajuns nici după doi ani la o poziție comună, deși 84% din respondenții europeni (la sondaj) doresc acest lucru. Este important să asculte din nou cererea cetățenilor noștri de a înceta schimbarea orei și de aceea, (un grup format) din mai mulți europarlamentari cerem statelor membre să urgenteze acest demers. Și România a mai avut o inițiativă legislativă care a fost respinsă în urmă cu trei ani, care prevedea același lucru și sper ca, odată și odată, să facem această reglementare astfel încât să nu mai avem aceste consecințe fizice, psihice și economice, legate de schimbarea orei.

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional

Foto: Tudor Ciuhodaru (sursa foto: Copyright © European Union 2020 – Source : EP Photo: Javier BERNAL REVERT)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts