Alo, Bruxelles? | i-Portunus, proiect din cadrul programului Europa Creativă

Euranet Plus

Comisia Europeană a testat un nou program de promovare a mobilității artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii.

Comisia Europeană a testat un nou program de promovare a mobilității artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii. Proiectul i-Portunus este finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Care este scopul acestuia ne spune Eliza Vaş, expert la serviciul Studii Europene din cadrul Institutului European din România:

“i-Portunus este o iniţiativă a Uniunii Europene care are ca scop sprijinirea artiştilor şi profesioniştilor din domeniul culturii să beneficieze de mobilităţi de scurtă durată, practic mobilităţi transnaţionale, astfel încât să aibă posibilitatea să călătorească în scop profesional în alte state ale UE pentru a dezvolta parteneriate cu diverse instituţii culturale de acolo dar şi pentru a se forma ei, a-şi dezvolta noi abilităţi şi aptitudini”. 

– Materialul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Proiect i-Portunus (foto Comisia Europeana/ec.europa.eu)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts