Alo, Bruxelles? | Comisia Europeană sprijină reforma în statele membre

Euranet Plus

Cu un buget în valoare de 864 milioane EUR, în perioada 2021-2027, Instrumentul de sprijin tehnic este programul prin care Comisia Europeană va oferi ajutor tuturor statelor membre exact în domeniile în care acestea au nevoie.

Comisia Europeană a aprobat 226 de proiecte care se vor derula în cele 27 de state membre și care vor sprijini eforturile de elaborare și punere în aplicare a reformelor naționale menite să stimuleze creșterea economică. Aceste acțiuni de sprijin se realizează în cadrul Instrumentului de sprijin tehnic. De altfel, acesta va fi baza prin care Comisia Europeană va oferi ajutor pentru reforme în statele membre ale Uniunii Europene, spune Vivian Loonela, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

“Acest sprijin tehnic face parte  din activitatea noastră în cadrul financiar multianual și a planului de redresare, iar scopul său este acela de a promova coeziunea economică, socială și teritorială în Uniunea Europeană.”

– Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Vivian Loonela, purtător de cuvânt al Comisiei Europene (foto: © European Union, 2019 Photographer: Dati Bendo)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts