Expoziția Şcolii Speciale–Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Integrată/Incluzivă a fost vernisată astăzi la Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca și poate fi vizitată până pe 16 martie.
Această expoziţie promovează talentul creator al copiilor cu dizabilități din comunitate şi include lucrări realizate de elevii claselor I-VIII ai Şcolii Speciale–Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Integrată/Incluzivă alături de elevii grupului Școlar “Samus” din Cluj-Napoca.
Exponatele sunt lucrări deosebite, realizate pe sticlă, ceramică, suport textil sau hârtie. Scopul realizării acestor lucrări a fost creșterea motivației acestor copii, schimbul de experiență între şcoli și integrarea lor în mediul cultural.
“Nu este prima expoziție de acest gen în Cluj, la început am căutat un loc potrivit în Cluj și așa a început colaborarea cu Turnul Croitorilor. Încercăm să organizăm expozițiile cu ocazia sărbătorilor religioase pentru că avem și icoane printre picturile copiilor. Anul trecut, expoziția a avut loc de Paște. Anul acesta ne-am gândit să expunem puțin înainte, pentru că e foarte aglomerat. Expoziția dorește să promoveze talentul acestor copii în comunitate, să fie cunoscută activitatea lor și să realizeze schimbul de experiență cu alți copii. Dorim să oferim șanse egale acestor copii și de aceea am ales să expunem la Centrul de Cultură Urbană ” ne-a spus Simina Olga, profesor psihopedagog la Şcoala Specială–Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Integrată/Incluzivă.
Această școală a fost înființată în 1993 și este, începând cu 1 martie 2000, primul Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Integrată/Incluzivă din țară. Pentru performanţele deosebite obţinute în activitatea de cooperare europeană şi contribuţii aduse la dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei, şcoala a obţinut în Aprilie 2008 certificatul de Şcoala Europeană.
[flagallery gid=22 name=”Gallery”]
___________
Anca Scutelnicu