Noaptea Muzeelor la Cluj

Cultură Din oraş

Muzeul de Artă, Cluj-Napoca, va avea, sâmbătă, 19 mai 2012, între orele 20:00 şi 01:00, porţile deschise pentru toţi clujeni, cu ocazia Festivalului European Noaptea Muzeelor.

Clujeni vor lua parte la un program special care include, pe lângă vizionarea expoziţiilor temporare ale muzeului, şi o vizită specială în balconul palatului Bánffy, sediu al muzeului.

Muzeul oferă ocazia publicului, în cadrul programului special intitulat „Un obiect, o poveste…”, iniţiat de Festivalul European Noaptea Muzeelor din acest an, posibilitatea de a viziona una dintre scenele arhitecturale ale Palatului Bánffy: balconul faţadei principale, restaurat recent.

Publicul va fi „acompaniat” de portretul contelui Bánffy György, primul proprietar al palatului. În cadrul programului din acest an vizitatori se vor putea bucura nu numai de opere deja “clasate” ale patrimoniului naţional, ci este invitat să cunoască Muzeul de Artă Cluj-Napoca şi în calitatea sa de platformă de exprimare a artei contemporane româneşti. De aceea, datorită colaborării cu Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti (UNA), cu unii dintre cei mai apreciaţi curatori cum sunt Liviana Dan (Muzeul Naţional Brukhental) sau Dan Popescu (Galeria H’ Art), publicul se va bucura şi de spectacolul de artă contemporană prezent în expoziţiile UNARTE ‘012 şi, respectiv, Anca Mureşan „Cum stau lucrurile”.

_______________

Mădălina Gorschi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts