Comisia Europeană a prezentat, recent, Pactul Ecologic European, un pachet de măsuri menit să asigure tranziţia Uniunii Europene către o economie verde şi durabilă.
Cărbunele asigură încă o bună parte din producţia de energie la nivelul Uniunii Europene. Cum însă viitorul energiei în comunitatea europeană este strâns legat de obiectivele de mediu ambiţioase ale Uniunii, se urmăreşte trecerea cât mai rapidă şi mai sustenabilă către surse regenerabile de energie. Cât va mai conta însă, în viitor, cărbunele în producţia europeană de energie?
Ne răspunde Dumitru Fornea, membru al Comitetului Economic şi Social European şi, totodată, secretar general al Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, organizaţie cu o puternică prezenţă în minerit şi energie.
“Prin Acordul de la Paris, din 12 decembrie 2015, Uniunea Europeană se angajează să reducă drastic emisiile de carbon. S-a stabilit în felul acesta ca, până în 2030, emisiile de carbon să fie reduse cu 40 la sută, iar până în 2050, Ununea Europeană este foarte ambiţioasă şi doreşte să le reducă până aproape de zero.”
– Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Dumitru Fornea, reprezentantul României în Comitetul Economic şi Social European CESE (foto: eesc.europa.eu / © EU)