Alo, Bruxelles? | Vaccinarea şi libera circulaţie în spaţiul european

Euranet Plus

Demararea vaccinării în masă, la nivelul Uniunii Europene, a dat noi speranţe cetățenilor din spațiul comunitar că, odată cu restrângerea riscurilor legate de infectarea transfrontalieră, îşi vor putea exercita din nou dreptul la libera circulație.

Unul dintre principalele drepturi ale cetăţenilor Uniunii Europene, poate şi cel mai apreciat, este dreptul la liberă circulaţie în spaţiul comunitar. Exercitarea acestui drept a fost serios afectată de restricţiile introduse de mai toate ţările europene pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Perioadele de carantină impuse odată cu intrarea în multe ţări au descurajat serios mobilitatea cetăţenilor. Familiile cu membri aflaţi în ţări diferite au avut greutăţi în a se reuni, oamenii au renunţat să mai caute de lucru peste hotare iar turismul internaţional a căzut vertiginos, dacă este să pomenim doar câteva dintre consecinţele restricţiilor.

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Foto: Vlad Gheorghe (foto: © European Union 2021 – Source : EP/Photographer Alexis HAULOT)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts