Alo, Bruxelles? | Președinția portugheză a Consiliului UE și digitalizarea

Euranet Plus

Prioritatea președinției portugheze a Consiliului Uniunii Europene este Europa digitală.

Preşedinţia portugheză a Consiliului Uniunii Europene a început pe 1 ianuarie 2021 și se va desfăşura având ca motto “Vremea rezultatelor: o redresare echitabilă, verde şi digitală”. Asemenea celorlalte președinții deținute pe rând de statele membre, și cea a Portugaliei va avea în vedere cele cinci mari domenii tematice: Europa rezilientă, Europa socială, Europa verde, Europa digitală, Europa globală, cu accent pe Europa socială. Cu toate acestea, domeniul Europei digitale va avea prioritate pe agenda politică europeană.

Istoria Europei digitale începe cu câțiva ani în urmă și în timpul președinției Estoniei din iulie-decembrie 2017, liderii europeni s-au reunit la Tallinn pentru a discuta despre ambițiile digitale ale Uniunii. Acum, obiectivul președinției portugheze este de a “accelera transformarea digitală în beneficiul cetățenilor și al companiilor”.

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Foto: Mihai Sebe, expert la Institutul European din România (foto: facebook.com/Mihai Sebe)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts