Alo, Bruxelles? | Strategii și mijloace de modernizare a educației

Euranet Plus

Comisia Europeană și Parlamentul European lucrează la elaborarea unei noi strategii de modernizare a educației, cu obiective clare, susținute de mijloace adecvate.

Criza declanșată de pandemia de Covid-19 a pus educația în fața unor noi provocări. A devenit din ce în ce mai evidentă nevoia modernizării sistemelor de învățământ, la nivel global. Acest proces impune însă noi strategii în domeniu și, bineînțeles, mijloace suplimentare.

Ne dă detalii eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu, vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură (CULT) a Parlamentului European:

“Este absolut necesar să pornim pe noi repere. Comisia Europeană și Parlamentul European lucrează la elaborarea unei noi strategii în materie, o strategie care să scoată în evidență obiective clare, practic cu un plan coerent, cu momente de analiză și cu o bugetare adecvată pentru că ce a lipsit în agenda precedentă a fost faptul că nu am avut un buget dedicat și nu am avut obiective cuantificabile și măsurabile pe tot parcursul implementării agendei.”

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Foto: Victor Negrescu (sursa foto: © European Union 2020 – Source : EP)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts