Alo, Bruxelles? | Cum vor influența alegerile americane relația UE – SUA?

Euranet Plus

Marți, 3 noiembrie, în Statele Unite au loc alegeri prezidențiale, în care se confruntă, în principal, președintele în exercițiu, republicanul Donald Trump, și fostul vicepreședinte Joe Biden, din partea Partidului Democrat.

Alegerile prezidenţiale americane din acest an se anunţă speciale, la nivelul Statelor Unite, dar şi la nivel global, atât din cauza programelor extrem de diferite ale celor doi candidaţi, cât și prin prisma diferențelor de personalitate dintre aceștia. Diferenţe majore există între cei doi şi în planul politicii internaţionale.

Mai multe aflăm de la domnul profesor Vlad Nistor, eurodeputat, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European şi membru supleant în Delegaţia Parlamentului pentru relaţiile cu Statele Unite.

Domnule profesor, cum vor influenţa aceste alegeri relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Statele Unite?

Prof. Vlad Nistor: “Două lucruri cred că sunt în mod esențial de spus aici. În primul rând, ultima perioadă de timp nu a fost cea mai fericită pentru relațiile dintre Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, din multe motive, dar în mod prioritar cred că toate lucrurile s-au agravat în momentul în care a izbucnit pandemia cu care ne confruntăm cu toții astăzi. Această pandemie a avut efecte atât la nivel politic propriu-zis, cât și la nivel comercial, ca și la nivelul imaginii, neplăcute pentru relația dintre Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii. 

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Foto: pixabay.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts