Ieșirea din pandemia provocată de coronavirus se va face pe măsură ce manifestările microorganismului se vor reduce. Însă Uniunea Europeană are un plan de redresare economică post-pandemie.
Planul de relansare economică post-pandemie a țărilor din Uniunea Europeană a suscitat controverse. Grupul țărilor sudice susține emiterea de coronabonduri pentru preluarea de către bugetul european a datoriilor comune, în timp ce țările nordice doresc ca toate statele membre să iasă din criză prin respectarea prevederilor mecanismului european de stabilitate economică și să nu depășească ținta de inflație de 3%.
Victor Negrescu, europarlamentar din partea Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, a spus că diferențele provin din modul de abordare dar că soluția trebuie să fie comună:
“Sunt state care apără această nevoie a unor proiecte naționale și altele care reclamă o mai mare implicare a Uniunii Europene, inclusiv prin deplasarea datoriilor de la nivel național la nivel european prin crearea acelor coronabonduri.”
– Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Eurodeputata Clotilde Armand (Foto: © European Union 2019 – Source : EP Photographer Thierry ROGE)