ALO, BRUXELLES? | Fără carantină pentru drepturile fundamentale

Euranet Plus

Lumea se confruntă cu o situaţie fără precedent! Răspunsul la criza COVID-19 a avut un impact negativ asupra mai multor drepturi fundamentale.

Lumea se confruntă cu o situaţie fără precedent! Răspunsul la criza COVID-19 a avut un impact negativ asupra mai multor drepturi fundamentale. Carantinările şi izolările inevitabile au restricționat libertatea de mișcare și de călătorie transfrontalieră, libertatea de asociere, dar şi drepturile de confidențialitate au fost încălcate, prin sistemele de urmărire a datelor.

În același timp, nu putem decât să observăm că pandemia Coronavirus a consolidat inegalitățile, vulnerabilitățile și discriminările existente. Acesta este cazul segmentelor mai slabe din punct de vedere economic ale populației, persoanelor cu dizabilități și boli, romilor, migranților și femeilor. Se observă cum drepturile civile și politice, precum și drepturile economice și sociale sunt afectate. Este clar că Uniunea Europeană se confruntă cu o provocare fără precedent, care trebuie abordată fără a pune în pericol democrațiile și drepturile noastre fundamentale.

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Foto: Luca Jahier (foto: © European Union, 2019,Photographer: Lukasz Kobus, Source: EC – Audiovisual Service)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts