Comisia Europeană susține grupurile de tineret afectate de pandemie

UBB Radio UE

Comisia Europeană va aloca tinerilor cinci ilioane de Euro din bugetul Erasmus+ pentru a-i sprijini în această perioadă afectată de pandemia de Coronavirus. Comisia a publicat cererea de propuneri numită și „Tineretul european împreună”. Cerea de propuneri dată de către Comisia Europeană vizează ONG-urile de tineret active care pot să propună proiecte și să  implice minim cinci parteneri din cinci țări diferite și care ar mobiliza  tinerii din cadrul programului Erasmus+.

Tinerii au fost afectați și ei de această pandemie, astfel cei mai mulți au pierdut contactul cu colegii, prietenii iar liceenii timp de o lună și cu profesorii. Organizațiile de tineret precum Erasmus+ își propun să îi ajute și să îi îndrume pe tineri pentru ca aceștia să dobândească abilități care să îi ajute în viață.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat:

„Pandemia de COVID-19 afectează, fără îndoială, perspectivele sociale și economice ale tinerilor, iar capacitatea organizațiilor de tineret de a-i sprijini în prezent, dar și pentru o perioadă mai lungă în viitor, este esențială. Sectorul tineretului poate acționa pozitiv și poate face parte dintr-o redresare durabilă pe termen lung. Cererea de propuneri pe care am lansat-o astăzi se va concentra pe sprijinirea organizațiilor de tineret, astfel încât acestea să poată lua măsuri cu privire la participarea incluzivă și solidaritate, în concordanță, de asemenea, cu provocările legate de competențele digitale și de stilurile de viață sustenabile.”

Sursa: Unsplash

Florin Corjuc

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts