Opoziţia clujeană susţine că măsura de interzicere a radarelor fixe instalate şi gesionate de administraţiile locale are menirea de a facilita preluarea afacerii de către “firmele de casă” ale partidelor aflate la guvernare.
Potrivit preşedintelui PNL Cluj, Marius Nicoară (foto), hotărârea Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost urmată de o serie de abuzuri din partea Ministerului Transportului şi a Ministerului de Interne, însă liderul naţional-liberal nu au dorit să facă public niciun fel de dovezi care să susţină afirmaţiile.
“Au ajuns la mine nişte nume. Sigur, nu sunt în calitatea în care pot, fără fovezi, să dau numele acestor firme. Acest protocol s-a întâmplat pe vremea când eu eram preşedintele Consiliului Judeţean. Noi am sprijinit am pus cap la cap Poliţia cu firma care a venit până la urmă cu oferta finală şi am chemat primarii să aibă loc o întâlnire în care să se expună întreaga procedură. Ceea ce se întâmplă acum este un lucru abuziv. Pe mine mă doare cel mai tare că au fost amendate primării care nu aveau obligaţia să facă niciun fel de licitaţie, ele neoferind nimic, nici terenul, nici alte servicii, ele nu aveau obiectul licitaţiei”, a insistat Marius Nicoară.
În 27 de judeţe, radarele fixe au fost montate de două societăţi comerciale din Cluj. Hotararea de suspendare a radarelor este valabilă până la reglementarea tuturor aspectelor legislative, singurele funcţionale fiind în continuare cele de pe DN1.
Alina Radulov
Foto: Otilia Chiş