O conferinţă cu titlul “Cuvânt şi imagine în comunicarea politică” a avut loc astăzi, începând cu ora 13, la Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga”. Evenimentul a vizat, ca teme principale de discuţie, conceptul de actorie politică, mass-media şi influenţa ei asupra opiniei publice, dar şi aspecte socio-psihologice, precum preponderenţa votului emoţional în rândurile populaţiei sau neîncrederea în instituţiile statului.
Conferinţa a fost susţinută de sociologul şi doctorul în ştiinţele comunicării Ioan Hosu. Acesta a vorbit, printre altele, şi despre teoria conform căreia “cei mai buni politicieni sunt şi foarte buni actori”. Cea mai mare aderenţă la public a avut-o secţiunea conferinţei dedicată aşa-numitei “dramaturgii politice”, ilustrată de Ioan Hosu prin câteva exemple din dezbaterile politice din România ultimilor 20 de ani.
Conferinţa a fost urmată de o discuţie liberă între public şi lect. univ. dr. Ioan Hosu, la care a participat şi prof. univ. dr. Sandu Frunză, ca reprezentant al Societăţii Academice de Cercetare a Religiilor şi Ideologiilor (S.A.C.R.I).
Publicul conferinţei a fost, în marea lui majoritate, format din elevi ai unor licee din Cluj-Napoca. Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” a avut drept colaboratori în cadrul acestui proiect Facultatea de Ştiinţe politice, Administrative şi ale Comunicării şi S.A.C.R.I.
________
Paul Boca