Zilele Culturale Maghiare se vor desfășura anul acesta pe parcursul a trei zile de vară

Eveniment UBB Radio

Veste bună pentru comunitatea de maghiari din Transilvania și nu numai. Cu toate ca încă ne aflăm într-o situație de pandemie de SARS-CoV-2, Zilele Culturale Maghiare din Cluj vor avea loc și anul acesta. Evenimentul se află la cea de a XI-a ediție și se va desfășura de data aceasta pe parcursul a trei zile, nu zece așa cum eram obișnuiți.

Anul acesta Zilele Culturale Maghiare se vor desfășura în perioada 19-21 august 2020. Festivalul se va ține pe parcursul a trei zile, în acest sens activitățile vor fi mai puține ca în ceilalți ani. Am vorbit în sensul acesta cu directorul de programe al evenimentului, Szabó Lilla.

Având în vedere că majoritatea festivalurilor s-au anulat, cum ați luat această hotărâre ca festivalul să aibă loc și anul acesta?

„Am luat decizia aceasta după ce ne-am tot gândit și am discutat cu colegii noștri din echipa de organizare si pana la urma am decis, luând în seama și hotărârea de guvern care a ieșit de curând și anume că doar 500 de oameni se pot întâlni în aer liber, am considerat că avem o șansă să organizăm Zilele Culturale Maghiare anul acesta și, desigur, cu respectarea tuturor reglementărilor în vigoare.”

Ce va fi diferit anul acesta la activitățile incluse în festival dat fiind faptul ca durează trei zile și nu zece?

„În trei zile de festival, desigur, nu putem să organizăm un eveniment de mare anvergură, va fi cu totul diferit de anii precedenți. Cu siguranță mult mai mic, cu mult mai puține programe, cu un public mult mai restrâns, deci va fi o ediție de criză să spunem așa.”

Ce așteptări aveți de la cei ce vor participa la festival ?

„Suntem foarte optimiști că publicul va înțelege că ediția din anul acesta va fi cu totul și cu totul diferită și specială și sperăm și totodată rugăm publicul să respecte toate reglementările care sunt impuse în timpul pandemiei și care vor fi desigur valabile în august.”

Evenimentul marchează ridicarea orașului Cluj-Napoca la rangul de oraș în anul 1316 de către regele Carol Robert, iar în 20 august sărbătorirea creștinării maghiarilor de către Sfântul Stefan în anul 1000.

Pentru mai multe detalii urmăriți pagina de Facebook a evenimentului și siteul acestuia.

Sursa: Facebook Zilele Maghiare Cluj

Dana Coțovanu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts