Explozie la metroul din Minsk

Eveniment Internaţional

Mai multe persoane au murit și alte zeci au fost rănite în urma exploziei de la metroul din capitala Belarusului, Minsk. Momentan cauzele deflagrației nu sunt cunoscute, au anunțat autoritățile locale.

Presupusul autor al atacului de la metrou a fost identificat , se arată într-un comunicat al serviciilor de securitate din Belarus.

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko nu a exclus ca explozia să fi fost organizată “din exterior”.

,,Nu exclud varianta ca acest “cadou” să vină din străinătate, dar trebuie să verificăm şi la noi” a afirmat preşedintele, după ce a însărcinat autoritățiile să facă tot posibilul pentru a elucida cazul.

Puterea exploziei de la staţia din metrou Oktyabrskaya a avut echivalentul a 5-7 kg de TNT, explozibilul fiind amplasat sub o bancă de pe peronul staţiei.

Bomba conţinea bile de metal cu diametrul de un centimetru, formând un crater cu diametrul de circa 80 de centimetri pe peron. În momentul exploziei, circa 300 de persoane se aflau în apropierea acestui loc, potrivit Pravda.

Numărul morţilor a ajuns la şapte, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii de autorităţile din Belarus, informează Reuters. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că “potrivit datelor provizorii, se pare că este vorba despre 7 morţi şi circa 50 de răniţi”.

__________

Diana Mărginean

Foto:Reuters

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts