Consiliere online gratuită pentru copiii cu anxietate sau depresie oferită de specialiștii UBB

UBB UBB Radio

Pe perioada stării de urgență generată de răspândirea virusului COVID-19, copiii cu probleme de anxietate și depresie pot beneficia de un program de psihoterapie online gratuit, coordonat de Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și susținut de prof. univ. dr. Anca Dobrean.

Conform articolului publicat de site-ul NewsUBB, studiul urmărește testarea eficienței unei intervenții psihologice inovative, în mediul online, pentru reducerea simptomelor de anxietate și depresie cauzată de distanțarea socială în rândul adolescenților.

Programul de psihoterapie se desfășoară în cadrul unei platforme online securizate și se adresează în special adolescenților și copiilor cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani care se confruntă cu probleme de internalizare (precum anxietatea sau depresia), dar și părinților.

Prof. univ. dr. Anca Dobrean, coordonatorul proiectului, afirmă faptul că:

,,problemele de anxietate și depresie sunt frecvent întâlnite în rândul copiilor și adolescenților, iar adesea ele rămân netratate fiind ulterior asociate cu o serie de consecințe negative pentru elevi, familie, școală. Cel mai adesea grijile exagerate, lipsa încrederii în sine, perfecționismul, tendința de catastrofare, acuzele somatice, schimbările programului alimentar de somn, tristețea exagerată, iritabilitatea pot fi semne care indică prezența unor probleme emoționale care pot fi tratate de specialiști în sănătate mentală.”

Accesarea programului online este disponibilă abia în urma acordului parental. Părinții interesați de acesta pot accesa link-ul http://bit.ly/SREBTonADP sau pot comunica direct prin adresa de e-mail la adresa emad.rebt@gmail.com.

În urma obținerii acordului parental, tinerii vor fi supuși unui chestionar privind starea emoțională și comportamentul prezentat în ultima jumătate de an. Aceștia vor fi apoi invitați la un interviu telefonic, unde vor fi însoțiți de tutorii lor. Proiectul coordonat de prof. univ.dr. Anca Dobrean a fost dezvoltat de o echipă de psihologi clinicieni, psihoterapeuți și ingineri din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din Linkoping, Suedia, cu sprijinul Ministerului Cercetării și Inovării, CNS-UEFISCDI.

Pentru mai multe informații în legătură cu acest programul derulat de specialiștii UBB pot fi consultate accesând link-ul : http://emad.granturi.ubbcluj.ro/index.html.

Sursa: Edupedu

Bianca Bărbat

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts