Se vor face modificări la Bulevardul 21 Decembrie

UBB Radio

Primăria Municipiului Cluj-Napoca are în vizor unele schimbări pentru Bulevardul 21 Decembrie. Diminuarea traficului, confortul pietonilor și creșterea eficienței mijloacelor de transport în comun sunt punctele de interes pentru aceste modificări.

Piste de biciclete reabilitate, zone pietonale extinse, sistem nou de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun, stații de încărcare pentru mașinile electrice sau senzori de măsurare a traficului. Bulevardul 21 Decembrie 1989 se pregătește de modernizare pe bani europeni.

Anul trecut, în decembrie, Primăria Cluj-Napoca a depus spre finanțare, din fonduri europene, proiectul privind modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989.

Prin proiect se propun următoarele lucrări de intervenție: construirea/modernizarea/reabilitarea/extinderea pistelor pentru bicicliști, crearea/modernizarea/extinderea sistemelor de închiriere de biciclete (bike sharing), construirea/modernizarea/extinderea de zone și trasee pietonale, inclusiv măsuri de reducere a traficului auto în anumite zone, plantarea de arbori, lucrări de realizare a sistemelor rutiere, lucrări de semaforizare.

Ca și rezultate, municipalitatea se așteaptă la scăderea gazelor cu efect de seră, creșterea numărului de pasageri transportați cu mijloacele de transport în comun, dar și creșterea numărului de bicicliști și de pietoni.

Material realizat de Alex Barteș

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts