Start pentru Competiția Locală TIFF 2011

Cultură Din oraş

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) le oferă și în acest an cineaștilor clujeni șansa de a participa la secțiunea Competiția locală. Fie că este vorba de profesioniști sau doar de amatori pasionați, aceștia au șansa de a-și face cunoscute propriile producții cinematografice în cadrul ediției din acest an.

Această secțiune a luat naștere în cadrul celei de-a noua ediții a TIFF-ului, cu scopul de a promova și susține creațiile artiștilor din domeniul artelor vizuale ce nu au avut ocazia să fie proiectate pe durata festivalului până acum.

Întrucât oraşul Cluj-Napoca este un important centru de cultură, precum şi un mediu artistic viu, această secțiune a fost un succes. Totodată, numărul filmelor înscrise în competiția TIFF și produse aici crește de la o ediție la alta.

Cui se adresează?

Competiția locală se adreseză tuturor cineaştilor amatori sau profesionişti, care locuiesc, lucrează sau studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj.

Cei interesați trebuie să trimită filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, într-unul din formatele: MPEG2, AVI sau MOV până la data de 15 mai.

O altă condiție este aceea ca filmele să fie realizate în perioada 7 iunie 2010 – 15 mai 2011 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română.

Cei selectați în urma jurizării vor fi anunțați până pe data de 31 mai 2011.

Premii și proiecții

Un juriu alcătuit din trei personalităţi din mediul cinematografic românesc va desemna cea mai bună creație, iar premierea va avea loc în cadrul unei ceremonii la Fabrica de Pensule.

Anul trecut, Premiul pentru cel mai bun film a fost acordat producţiilor Pânza (R. Codin, S. Pop) şi A night on Earth – Cluj (R. Visky Abel).

În plus, Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială – Paradis Personal, filmului ce va surprinde o viziune creativă asupra paradisului / universului personal. Sunt acceptate atât producțiile care prezintă un cadru fantastic, cât și cele care se referă la spaţiul realităţii cotidiene dintr-o perspectivă socială ori urbană.

De ce Fabrica de Pensule?

Fabrica de Pensule este un spaţiu de creaţie şi difuzare a artei contemporane sub forma unui centru cultural independent Fie că vin la expoziţii de pictură, piese de teatru sau cursuri de dans, devoratorii de cultură din Cluj-Napoca sunt fideli Fabricii de Pensule. Situată într-una din zonele periferice ale oraşului, fabrica de pe strada Henri Barbusse nr. 59-61 este locul unde s-au mutat acum artiştii.

Competiţia locală TIFF 2011 dedicată artiştilor locali este organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Fabrica de Pensule.

 

___________

Andrada Lăutaru

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts