Galerie foto | Vernisaj expoziție de fotografie-Locuri abandonate

Cultură Din oraş

Poza 1 (3)

Cu ocazia Zilelor Fotografiei Europene, vineri, 17 noiembrie, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie semnată de Cristian Lipovan, numită „Locuri abandonate”, organizată de Photo Romania Festival. Atmosfera eventimentului a fost întreținută de trupa Fluffy & Mr.Grey.

Poza 2 (3)

Poza 3 (4)

Locurile abandonate fotografiate sunt din România, Italia, Germania, Belgia și Olanda, și fiecare dintre ele are o poveste aparte.

„Asta mă reprezintă, abordez mai multe stiluri de fotografie, dar acesta mi se pare cel mai potrivit, tocmai pentru că fiecare loc în care intru, fiecare casă îmi inspiră o poveste…este ca și o aventură.”

a spus Cristian Lipovan

Poza 4 (3)

Poza 5 (1)

Cristian a declarat că a întâmpinat dificultăți în fotografierea locurilor părăsite:

 „A fost destul de dificil din cauză că nimeni nu îți oferă informații despre astfel de locuri, tocmai pentru a fi protejate…foarte multe dintre ele sunt vandalizate, se fură din ele…sunt distruse de oameni”.

Poza 6 (1)

Fotograful a mai spus și că există posibilitatea ca această expoziție să fie admirată nu numai de publicul clujean, ci de cel din toată țara:

„Momentan la Cluj, după care probabil o să fie și în alte orașe, Baia Mare, București, Timișoara…încă nu știu exact o perioadă, dar voi anunța.”

Fotografiile pot fi văzute până în data de 20 noiembrie, între orele 12-21:30, la Casa Photo Romania (ETC) – str.Emil Racovita, nr.37, Cluj-Napoca.

Poza 7

Diana-Maria Trîncă/ Sursa fotografiilor: Laura Revnic

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts