SUA și România au semnat un pact de ajutor în vremuri de criză

Administraţie UBB Radio

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat sâmbătă, 25 aprilie, cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, despre criza epidemiologică generată de noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile despre modalităţile de consolidare a relaţiei transatlantice au avut drept concluzie decizia Preşedintelui Americii de a trimite ventilatoare pentru dotarea spitalelor din țara noastră. Cei doi şefi de stat au reafirmat  angajamentul comun pentru solidaritatea Parteneriatului Strategic bilateral.

Administrația prezidențială arată, în comunicatul de presă, că:

„Preşedintele României și-a exprimat recunoştinţa” pentru sprijinul acordat ţării noastre în vederea utilizării avioanelor de transport sub îndrumarea Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, care au adus echipamente de protecţie medicală. De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat recunoştinţa pentru cei 800.000 de dolari pe care SUA i-a oferit pentru combaterea noului coronavirus.

Actuala pandemie a coronavirusului, virusul originar din oraşul Wuhan, China, va produce și reconfigurarea ponderii actorilor importanți pe scena internațională. Datorită situaţiei actuale mii de zboruri au fost anulate, a apărut infodemia, s-a instaurat panica, dar totuşi este speranţă.

Sursa: Administrația Prezidențială

Laura Costin

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts