Spitalul Polaris Medical a semnat contractul de colaborare cu Consiliul Județean Cluj-Napoca. Devine o extensie a spitalului Clinic de Boli Infecțioase, în lupta cu Covid-19

Din oraş UBB Radio

Consiliul Județean Cluj-Napoca anunță, într-un comunicat de presă, colaborarea între instituție și Spitalul Polaris Medical. Polaris devine o extensie a spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, în lupta cu noul coronavirus, reiese din comunicatul de presă publicat de CJ Cluj.

După evaluarea Spitalului Polaris Medical de către un expert al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România, suma aproximativă de 80.000 lei reprezintă închirierea spitalului și utilizarea echipamentelor (computer tomografic, aparatură de radiologie medicală RX) fără niciun cost suplimetar. Iar tot ce ține de organizare, personal medical și susținerea activităților vor fi administrate de Spitalul de Boli Infecțioase, se arată în comunicatul transmis de site-ul instituției Consiliului Județean Cluj.

Potrivit CJ Cluj, valoarea chiriei lunare pe care o vor plăti, „potrivit evaluării unui expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR)”, este de 80.000 lei + TVA, adică „echivalentul a aproximativ 2 euro/metru pătrat”.

„Suma reprezintă închirierea spitalului şi cedarea spaţiilor și dotărilor de care spitalul dispune, urmând ca utilizarea echipamentelor să se facă în mod gratuit, fără niciun cost suplimentar, acestea nefăcând obiectul evaluării realizate de expertul ANEVAR.

Personalul medical, organizarea și susținerea activității vor fi asigurate și gestionate de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.”, se mai arată în comunicat.

Tudor Socea, directorul general al spitalului Polaris Medical a declarat în comunicatul emis de instituția Consiliului Județean Cluj că:

”Este o chestiune de responsabilitate faptul că putem contribui major la consolidarea încrederii populației în actul medical și în faptul că unitatea noastră medicală va fi recunoscută ca fiind una la standarde înalte, ca parte a efortului nostru de a susține comunitatea”.

Spitalul Polaris este primul spital privat din țară finanțat cu tot materialul necesar, pentru tratarea persoanelor de Covid-19 de către o autoritate publică, potrivit Mediafax. Spitalul dispune de un număr de 180 de locuri care sunt pregătite pentru tratarea și izolarea pacienților.

Sursa: Inquam Photos

Iulia Nemes

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts