În contextul pandemiei cu noul tip de coronavirus, imaginile din spaţiu puse la dispoziţie de către Agenţia Spaţială Europeană au impresionat întreaga lume.
În contextul pandemiei cu noul tip de coronavirus, imaginile din spaţiu puse la dispoziţie de către Agenţia Spaţială Europeană au impresionat întreaga lume. Pe 10 aprilie, misiunea BepiColombo a trecut prin dreptul planetei noastre, la o distanţă de 12.700 de kilometri. Iar fotografiile surprinse, cu panourile solare ale misiunii flancând, în plan îndepărtat, Globul pământesc, sunt cu totul uluitoare.
Despre ceea ce face, însă, cu adevărat remarcabilă misiunea BepiColombo, Flaviu Răducanu, director pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Explorare Spaţială în cadrul Agenţiei Spaţiale Române (ROSA):
“BepiColombo este o misiune specială, dintre multele misiuni pe care le desfăşoară Agenţia Spaţială Europeană şi, în general, agenţiile spaţiale. Este o misiune cu totul aparte. Motivul este acela că ţinta ei este explorarea planetei Mercur, care, deşi se găseşte la o distanţă relativ mică faţă de Pământ, este – probabil – cel mai dificil de explorat astru din sistemul nostru solar, din cauza apropierii şi mai mari faţă de Soare. Până la BepiColombo, planeta Mercur a fost explorată de doar două misiuni.”
Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Foto: Logo Agenţia Spaţială Română (ROSA)