Handbaliștii lui Potaissa Turda au terminat pe locul trei campionatul destinat juniorilor 1

Euranet Plus

Potaissa Turda a câștigat finala mică în fața lui CSM Bacău, scor 37-35 (19-17), reușind să termine campionatul pe locul trei. Această medalie de bronz este prima din istoria clubului turdean la nivelul juniorilor 1.

După 17 minute de joc, moldovenii erau conduși cu patru goluri de ardeleni (10-6), dar jucătoriii Bacăului au revenit spectaculos prin mai multe contraatacuri rapide și au egalat la 11 în minutul 21. Cele două echipe au mers cap la cap până în minutul 26, când  Potaissa s-a desprins la două goluri (16-14), după ce au interceptat o pasă a CSM-ului și Negrea a înscris. Diferența pe tabelă s-a menținut până la finalul reprizei, care s-a terminat 19-17 pentru Turda, după ce extrema stânga, Cătălin Ghivil, a marcat în ultimele secunde cu un șut la vinclu.

 Potaissa Turda a început repriza a doua în forță, conducând cu șase goluri după primele zece minute ale jocului (27-21). La jumătatea primei reprize, moldovenii mai aveau de recuperat patru goluri. (28-24). Finalul de meci a fost unul electrizant, CSM Bacău revenind la doar un gol în spatele Potaissei în minutul 59 (36-35), dar nu au reușit să trimită meciul în prelungiri, întrucât Alin Ghivil a marcat pentru ardeleni și a stabilit scorul final al întâlnirii 37 la 35.

Alin Ghivil a fost ales cel mai bun centru al competiției, jucătorul Potaissei fiind și unul dintre cei trei golgheteri. De asemenea, jucătorul pregătit de Iulian Alexandru a reușit să înscrie de nu mai puțin de 11 ori, în timp ce Daniel Pop, căpitanul echipei, a avut 12 reușite.

Potaissa a ratat accederea în finala mare a competiției după ce a fost învinsă de CSM București cu scorul de 16 la 29. Bucureștenii au reușit să câștige finala mare în fața Sighișoarei, cu scorul de 23 la 22.

Turda: Lupea, Ad. Bob – D. Pop 12, A. Ghivil 11, C. Ghivil 4, Negrea 2, R. Pop 2, Bulgaria 2, Drăgoi 1, Butiurka 1, Bocoș 1, Man 1. Antrenor: Iulian Alexandru.

Bacău: Cozma, Copos, Farcaș – Iordachi 12, Vamanu 9, Stănică 5, Neacșu 3, Totoi 2, Marcu 2, Bălan 1, Băisan 1, Păscălin, Murariu. Antrenori: Adi Brezan, Costică Petrea.

– Material realizat de Lungu Cristian

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts