EUROPA NOASTRĂ | Energia şi gazele naturale lichefiate

Euranet Plus

Gazul natural lichefiat este privit ca o resursă de viitor, pentru stocarea lui fiind necesare recipiente mai mici şi costuri de producţie mai mici cu aproximativ 20%.

Gazul natural lichefiat este privit ca o resursă de viitor, pentru stocarea lui fiind necesare recipiente mai mici şi costuri de producţie mai mici cu aproximativ 20%. Gazele naturale lichefiate sunt considerate cu mare potenţial pentru a deveni combustibil important şi vor fi un concurent serios al păcurii în următoarea perioadă. Se urmăreşte o strategie de extindere a folosirii lor şi profitabilitatea va duce şi la reducerea noxelor şi a poluării. Se estimează că emisiile gazelor naturale lichefiate vor fi cu aproape 30% mai mici faţă de combustibilul clasic. Cele mai multe instalaţii de gaze naturale lichefiate sunt în Statele Unite ale Americii, Asia şi în Europa de Nord, SUA fiind cel mai important actor de pe piaţă.

– Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Miguel Arias Cañete (Foto © European Union, 2019 Photographer Lukasz Kobus Source EC – Audiovisual Service)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts