U-BT se impune fără probleme în meciul doi al semifinalei și egalează situația în disputa cu CSM Oradea

Sport

La două zile după ce a pierdut primul meci din seria cu CSM Oradea, scor 86-90, U-BT a revenit în forță marți seara și a trecut fără probleme de orădeni, cu 92-82 (26-21, 22-23, 19-16, 25-22). Clujenii egalează astfel situația la general înaintea următoarelor două jocuri, programate la Oradea, pe 18 și 20 mai.

Spre deosebire de primul joc, Mihai Silvășan a făcut o schimbare în lot, Alhaji Mohammed intrând în locul lui Tony Easley. Prin această modificare, primul cinci al gazdelor a fost Darrin Dorsey-Nandor Kuti-Kyndall Dykes-Rolland Torok-Jason Washburn. De cealaltă parte, Oradea nu a schimbat nimic în formula de start, replicând cu Giordan Watson-Kristopher Richard-Bobe Nicolescu-Arturas Valeika-Dragan Zekovic.

U-BT a început perfect jocul, cu 5-0, Watson fiind însă cel care a consemnat revenirea Oradiei, reușind primele 10 puncte ale echipei lui. Echilibrul s-a rupt ușor pe finalul sfertului, când Alhaji Mohammed a fost principala armă ofensivă pentru Silvășan, marcând două coșuri de la distanță în momentele importante.

Același ”Hagi” și-a dus din nou echipa la +10 pe tabelă (35-25 și 39-29), pentru ca la jumătatea sfertului, clujenii să conducă deja și cu 14 puncte, în urma unei triple reușite de Nandor Kuti. Campionii României au revenit însă la două posesii până la sfârșitul primei reprize, la cabine intrându-se cu 48-44 pentru U-BT.

Prestația bună a ”studenților” a continuat și în partea a doua, orădenii nefiind în stare să se apropie la mai mult de trei puncte pe tabelă. Momentul cheie a avut loc în al treilea sfert, când gazdele au avut un ”run” de 11-0, pentru ca scorul să devină 79-63.

Până la final, Oradea a revenit de la -17 la -10, fără însă ca ”universitarii” să forțeze tot timpul pe atac. S-a terminat 92-82 și seria se mută în Bihor, unde se vor juca ambele meciuri programate.

Alhaji Mohammed a reușit cea mai bună performanță din acest sezon, cu 21 de puncte și un procentaj de 60% la aruncări, fiind urmat de Jason Washburn cu 19 puncte și 18 la eficiență, respectiv Nana Foulland cu 12 puncte (6/7 aruncări reușite).

Din tabăra bihorenilor s-au remarcat Giordan Watson, cu 27 de puncte, 5/7 de la distanță și 4 pase decisive, Arturas Valeika cu 21 de puncte (8/8 aruncări reușite) și Muhammed Pasalic cu 11 puncte și 4 pase decisive.

– Material realizat de Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts