Expansiunea urbană, agricultura intensivă, poluarea, speciile invazive și schimbările climatice afectează ecosistemele naturale.
În cadrul Săptămânii verzi a Uniunii Europene, organizată la finalul lunii octombrie, Comisia Europeană a inaugurat un nou Centru de cunoștințe privind biodiversitatea, un ghișeu unic pentru dovezi științifice în vederea refacerii și protejării ecosistemelor naturale care ne oferă hrană, medicamente, materiale, recreere și bunăstare. Centrul de cunoștințe va pune la dispoziția publicului cele mai recente cunoștințe despre biodiversitate, pentru a spori impactul politicilor UE, în special a strategiei pentru biodiversitate.
Vivian Loonela, purtător de cuvânt al Comisiei Europene:
“Anul acesta, în luna mai, Comisia Europeană a lansat strategia pentru biodiversitate 2030, care este planul nostru pe termen lung pentru protejarea naturii în Europa și pentru reversarea degradarea continuă. Prin strategia de biodiversitate am stabilit multe obiective ambițioase, în primul rând, pentru a ne asigura că 30% din pământul și mările Uniunii Europene sunt protejate, am propus un plan de prezervare a naturii care arată în detaliu cum putem reface natura.”
Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Foto: pixabay.com