Un tei din România a fost desemnat Arborele european al anului

Mediu UBB Radio

În preajma „Lunii pădurii”, un tei din localitatea Leliceni, județul Harghita a câștigat, în urma unui concurs european, titlul de „Arborele european al anului”, conform ministrului Mediului și Pădurilor, László Borbély. Acesta a adus în discuție și necesitatea împăduririlor.

„Fără îndoială este un prilej de bucurie, dar orice distincţie înseamnă şi o obligaţie: nu numai că trebuie să accelerăm împăduririle, dar în acelaşi timp trebuie să avem grijă de pădurile existente – a mai adăugat ministrul, atrăgând atenţia acelora care în mod iresponsabil recurg la tăieri de arbori. Sper că înţelepciunea locuitorilor din Leliceni va fi un exemplu pentru toţi cetăţenii din România, iar cei care vor să taie un copac, se vor  gândi de două ori înainte să recurgă la un asemenea gest.”, a declarat ministrul Mediului.

Conform clasamentului concursului realizat de fundația „Parteneriat pentru Mediu din Cehia”, copacul din Leliceni a ieșit câștigător cu 23.298 de voturi. Principalul rival al teiului din Harghita a fost un platan din Garmen, Bulgaria, care a întrunit 18.374 de voturi.

__________

Ionuț Ciucle

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts