6.000 de lei amendă pentru E On Gaz pentru lucrări neautorizate

Administraţie Din oraş

O amendă de 6.000 de lei este costul a trei lucrări de intervenţie pe domeniul public realizate de compania E On Gaz, pe strada Câmpului la intersecţia cu strada Islazului. Această porțiune a fost reabilitată în anul 2010, iar Primăria a dispus refacerea provizorie şi ulterior a întregii zone afectate de lucrări.

Pentru niciuna dintre aceste spargeri nu a fost achitată taxa specială de spargere, iar compania a realizat două dintre intervenţii fără a face demersurile necesare în acest sens, numai una dintre cele trei lucrări fiind anunţată la Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Aflat într-o acţiune de verificare a lucrărilor care se efectuează pe domeniul public în timpul nopţii, viceprimarul Radu Moisin a constatat că aceste lucrări nu erau nici semnalizate corespunzător conform legii, prezentând risc pentru producerea unor accidente, motiv pentru care “am dispus amendarea companiei şi monitorizarea de către angajaţii primăriei a tuturor lucrărilor de pe domeniul public” a declarat acesta într-un comunicat de presă.

Amenzile prevăzute de lege pentru lucrările neautorizate sunt cuprinse  între 3.000 și 6.000 de lei.

Lucrările efectuate de compania E.ON Gaz Distribuţie pe strada Câmpului din Cluj Napoca au avut ca scop remedierea unor defecte depistate în urma monitorizării reţelei de distribuţie, susţin reprezentanţii companiei. Acest lucru, spune E On Gaz, era necesar pentru siguranţa funcţionării reţelei şi pentru siguranţa locuitorilor din zonă.

“Intervenţiile neprogramate în scopul asigurării siguranţei alimentării cu gaze naturale fac parte din activitatea curentă a operatorilor de distribuţie, sunt obligatorii conform legislaţiei în vigoare şi au rolul de a asigura o funcţionare sigură a sistemului.”, se arată în comunicatul de presă remis de E.ON Gaz Distribuţie.

Până în momentul de faţă, E On Gaz a investit în Cluj-Napoca peste 8 milioane de lei în reabilitarea a circa 22 de kilometri de conducte şi branşamente pe un număr de 31 de străzi din municipiu. De asemenea, 14 staţii de reglare-măsurare au fost modernizate pentru a asigura parametri optimi de alimentare cu gaze naturale a consumatorilor.

Până la acest moment, litigiul dintre dintre E.ON Gaz Distribuţie şi Consiliul Local Cluj Napoca este încă pe rolul instanţelor judecătoreşti, iar cererea de suspendare provizorie emisă de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca nefiind, la acest moment, respinsă definitiv şi irevocabil de către instanţă.

______

Anca Baciu

Foto: Biroul media al Primăriei Cluj-Napoca

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts