TIFF îşi deschide porţile astăzi

Din oraş Eveniment

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania debutează astăzi cu două proiecţii premieră.  

La Gala de deschidere a TIFF 2012 ce va avea loc astăzi de la 20.45, în Ursus Open Air (Piaţa Unirii), şi-au anunţat prezenţa pe covorul roşu actorii Monica Bîrlădeanu, Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Andreea Bibiri, Ovidiu Crişan, Albert Dima, scenaristul Ionuţ Teianu, directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile, scenograful Csaba Damokos, alături de regizorul Tudor Giurgiu şi producătoarea Oana Giurgiu.

In caz de vreme nefavorabila, Gala de Deschidere TIFF 2012 se va muta la Cinema Florin Piersic.

Comedia “Despre oameni şi melci” în regia lui Tudor Giurgiu va avea astăzi prima proiecţie în public la Ursus Open Air. “Despre oameni și melci” este o istorie amuzată ce relatează povestea unui grup de muncitori care lucrează într-o fabrică aflată în faliment, în România de la începutul anilor ’90. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită pentru a-şi salva colegii de la şomaj şi pentru a scoate uzina din faliment.

De asemenea, capodopera lui Georges Méliès, „Călătorie pe lună”, va putea fi vizionată, pentru prima dată în România, într-o versiune color restaurată, la 110 ani de la prima sa proiecţie.

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc în perioada 1 – 10 iunie, la Cluj-Napoca, unde publicul este invitat să vizioneze 241 de filme din 46 de ţări.

__________

Oana Alexa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts