Președintele României, Klaus Iohannis amână desemnarea premierului

Politic

În urma consultărilor cu partidele politice, președintele României Klaus Iohannis a primit două propuneri de prim-ministru, însă astăzi a anunțat că va amâna desemnarea până după Crăciun. Sevil Shhaideh a fost propunerea Partidului Social Democrat (PSD) și a Alianței Liberalilor si Democraților din Romania (ALDE) iar Eugen Tomac a fost propunerea venită din partea Partidului Mișcarea Populară.

„Am luat notă de anunţul preşedintelui cu privire la posibila desemnare a unui premier după Crăciun. Noi, la Parlament, ne-am organizat în aşa fel încât în 48 de ore am finalizat toate procedurile. Noi eram pregătiţi ca astăzi să fie făcut anunţul pentru a avea Parlamentul pregătit pentru audierea miniştrilor şi pentru votarea Guvernului. Îmi pare rău că nu a fost făcut anunțul astăzi, am înțeles că dorește mai multe discuții, fiecare cu ritmul lui”,

a precizat Liviu Dragnea.

Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh

De asemnea, Traian Băsescu a declarat că ar fi fost inadmisibil ca opoziția să nu vină cu o propunere de prim-ministru. De asemenea, despre Sevil Shhaideh fostul președinte a spus că are ,,experiență politică zero”. Întrebat fiind de ce nu s-a propus pe sine, Traian Băsescu a răspuns: „Eu sunt cel mai bun, dar nu suficient de tânăr”.

Eugen Tomac

„Între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, formată de PSD, ALDE și UDMR. În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun. În acest context, vă spun tuturor: Sărbători fericite! La mulți ani”, a concluzionat Klaus Iohannis.

În cazul în care după Crăciun Klaus Iohannis o va desemna pe Sevil Shhaideh iar Parlamentul va accepta și vota propunerea, aceasta va fi prima femeie în fruntea Guvernului României.

Loredana Bertișan/Sursa foto: Mediafax

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts