Președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea de premier a PSD și ALDE

Politic UBB Radio

Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat astăzi că refuză desemnarea lui Sevil Shhaideh, propunerea de premier a  Partidului Social Democrat (PSD) și Alianței Liberalilor si Democraților din Romania (ALDE). 

„Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele, PSD şi ALDE, care au ţinut să vină împreună, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziţia de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumetele pro şi contra şi am decis să nu accept această propunere. În consecinţă, solicit coaliţiei PSD-ALDE să facă altă propunere”,

a declarat preşedintele.

La câteva ore după anunțul președintelui, Liviu Dragnea a reacționat spunând că a analizat și a încercat să găsească motivele care pot sta în spatele acestei decizii:

,,Părerea noastră este că acest om vrea sa declanșeze o criză politică în Romania. Dupa alegeri am sperat că și domnul Iohannis, și oamenii, și instituțiile cu care se consultă au înțeles că românii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor. Se pare ca m-am înșelat, ca acești oameni nu înțeleg. Mâine cel mai probabil va trebui să luăm o decizie, sa cumpănesc între ce e bine și ce e rău pentru România. Am primit o avalanșă de mesaje de la oameni care se simt dezamăgiți și care cer suspendarea președintelui. Dacă voi ajunge la concluzia că pentru țară e bine să-l suspendăm, nu voi avea nicio ezitare.”

Klaus Iohannis a primit înainte de Crăciun două propuneri de prim-ministru, Sevil Shhaideh din partea PSD și ALDE, iar Eugen Tomac din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP).

Loredana Bertișan/Sursă foto: Klaus Iohannis/pagină oficială Facebook

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts