Pe 18 martie studenții se pot întâlni cu peste 100 de universități internaționale care vin la Cluj cu ocazia festivalului RIUF

Educaţie

Studenții care doresc să studieze în străinătate sau să se informeze despre viitorul lor academic pot participa pe 18 martie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj la târgul de universități din cadrul festivalului RIUF.

png-riuf

Romanian International University  Fair este festivalul care va fi găzduit și anul acesta la Casa de Cultură a Studenților și își propune să le ofere tinerilor răspunsuri la toate întrebările lor legate de facultate, de viitorul academic și diverse informații vizavi de tipurile de burse pe care universitățile din străinătate le oferă cetățenilor UE.

Reprezentanții universităților din Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Elveția, Germania, Franța, Italia, Norvegia, Elveția și chiar Arabia Saudită vin la acest eveniment și pun la dispoziția studenților internaționali un fond de burse de aproximativ 500.000 de euro.

De exemplu, taxele de școlarizare la nivel de licență în Marea Britanie pot ajunge la 9.000 de euro și sunt acoperite de către guvernul britanic pentru toți cetățenii UE, în ideea în care aceștia vor fi returnați pe o perioadă de 30 de ani.

În țări precum Danemarca, Belgia, Germania sau Suedia nu există taxe de școlarizare pentru studiile de licență. Studenții trebuie să se ocupe doar de cheltuielile legate de transport, masă, cazare și alte lucruri necesare traiului zilnic. În Olanda și Danemarca studenții care și lucrează part-time primesc o bursă în valoare de 600 de euro, respectiv 250 asigurate de guvern. Condiția primirii unei asemenea burse este dovada clară că studentul lucrează între 10 și 12 ore pe saptamână.

Principalele burse pe care universitățile din străinătate le oferă sunt cele de merit sau bursele sociale. Acestea pot fi obținute în funcție de universitatea la care vrea să aplice studentul.

Festivalul Riuf este la a X-a ediție și pentru a putea participa studenții și elevii trebuie să se înscrie pe www.riuf.ro . Cu participarea la eveniment, ei pot afla mai multe detalii despre procedura de aplicare și de asemenea pot lua parte la workshop-urile susținute de reprezentanților instituțiilor educaționale.

– Victoria Nicoleta Algeorge

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts