Alege-ți corect viitorul!

Educaţie

Elevii și studenții au aliatul perfect pentru a merge pe drumul cel bun în viață și pentru a-și alege cât mai corect viitorul.

RIUF-2014-inscrieri

Pentru că  acest pas foarte important este necesar un dialog față în față cu oameni competenți, așa că dacă e luna Martie, atunci e vremea pentru RIUF, Romanian International University Fair. Aici este  locul unde cei interesați și dornici să își înceapă studiile sau să le continue în afara granițelor țării, sunt invitați să culeagă cele mai bune informații despre cele mai  cunoscute universități ale lumii care doresc să recruteze studenți.

Deviza RIUF, Pleacă, Studiază, Întoarce-te, Schimbă” este una foarte convingătoare și motivantă, fapt ce face ca evenimentul să fie unic prin complexitatea și seriozitatea cu care tratează acest subiect atât de important pentru marea majoritate a studenților și elevilor.

Tot ce trebuie să știți este faptul că târgul își deschide porțile la Cluj-Napoca în data de 18 Martie în incinta Casei de  Cultură a Studenților în intervalul orar 09-17, unde tinerii sunt așteptați să pună întrebări reprezentanților celor  peste  50 de universități din 15 țări, dar și celor din Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și Universitatea din Oradea. Programul are o finanțare de 500.000 euro pentru oferirea de burse.

Odată ajunși  acolo studenții vor întâlni prezentări despre  ce înseamnă procesul de admitere, burse, studiul în străinătate, dar și informatii generale despre sistemele educaționale din Franța, Germania, Olanda, Statele Unite.

Tinerii vor mai întâlni povești din  propria experiență a celor care au ales să plece în aventura vieții lor. Una dintre aceste tinere este Cristina Oprean care a fost studentă la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Cristina a plecat cu o bursă Erasmus în Lisabona, unde a studiat timp de 5 luni în cadrul Facultății de Business. Aceasta a declarat că a întâlnit un sistem educațional foarte bine pus la punct. Întrebată care sunt diferențele dintre universitatea din România și cea din Lisabona, Cristina a declarat

Am sesizat o continuă dezvoltare a sistemului de învățământ din țara noastră, ceea ce este foarte important.

Întrebată de ce a ales Portugalia, aceasta a răspuns:

Am fost interesată de limba portugheză și de cultura lor.

Pentru mai multe povești inspiraționale, studenții sunt așteptați marți la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca de către toți expozanții târgului care includ universități din Olanda, Marea Britanie, Germania, Belgia, Statele Unite ale Americii, Danemarca, Franța și România.

– Bianca Sorana Văsuț

Comments :1

  • KalEl

    Foarte fain evenimentul, merita facut o vizita tinand cont de diversitatea universitatilor si numarului de tari din care vin.

    Util articolul, ar trebui raspandit pe cat mai multe canale.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts