Audio | Euranet: Potențialul inovativ al Europei

Media Știință

Christian Engström, Paul Rübig, Oswald Schröder și Massimo Gaudina au participat la dezbaterea cu privire la potențialul inovativ al Europei în cadrul emisiunii #CitizenCorner a rețelei de radio europene Euranet Plus. Principala întrebare a dezbaterii a fost, de ce fel de invenții avem nevoie în Europa și mai ales în ce fel le putem găsi?

13251766943_70119a0cec_b

Într-o atmosferă condusă de criză și reduceri de buget, Comisia Europeană a anunțat în decembrie 2013, creșterea fondurilor alocate către Consiliul European pentru Cercetare cu un buget total de 1,7 miliarde, doar pentru anul 2014. În jur de 1000 de oameni de știință vor beneficia de pe urma acestui program și vor desfășura activități de cercetare la nivel înalt.

Totodată, este binecunoscut faptul că Uniunea Europeană investește în inteligență și inovație. Ca exemplu, cele mai creative invenții, care contribuie major la dezvoltarea progresului tehnologic, economiei și totodată vieții oamenilor, sunt premiate în cadrul „European Inventor Awards”.

Participanții la dezbatere au fost:

  • europarlamentarul Christian Engström,membru al Grupului Verzilor și Alianței Libere Europene,
  • europarlamentarul Paul Rübigmembru al Partidului Popular European (Creștin Democrat),
  • Oswald Schröderdirector principal al Departamentului de Comunicare și purtător de cuvânt al Oficiului European de Brevete, 
  • Massimo Gaudina, șeful Unității de Presă și Comunicare, Agenția Executivă a Consiliului European pentru Cercetare

Sursa fotografiei: Euranet

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts