O bombă a explodat în centrul Ierusalimului: un om a murit și cel puţin 30 au fost răniţi

Internaţional UBB Radio

Deflagrația a fost provocată de un dispozitiv exploziv plasat lângă un stâlp de telefon, într-o stație de autobuz aglomerată, în apropierea International Convention Center din Ierusalim. În urma exploziei, o femeie de 59 de ani a fost ucisă şi cel puţin 30 de persoane au fost rănite, dintre care trei oamenii au suferit răni foarte grave, iar intrarea în oraş a fost închisă, informează ziarul israelian Haaretz.

Toate victimele au fost trasportate de urgență la Spitalul Hadassah din Ein Karem.

Ministrul Securitații Publice, Yitzhak Aharonovich, a declarat că bomba a fost plasată într-o pungă mică pe trotuar și a avut aproximativ două kilograme. El a mai spus că serviciile de securitate au fost în alertă pentru a atacuri suplimentare.

Ministerul român al Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist din Ierusalim și își exprimă solidaritatea cu familiile victimelor. Ambasada României la Tel Aviv menține contactul cu autoritățile israeliene pentru a verifica dacă printre victimele atentatului se află și cetățeni români. Până la această oră nu există informații oficiale în acest sens, informează MAE printr-un comunicat de presă.

____________

Ana Giol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts