Reuniune la nivel înalt de primăvară pentru stabilitatea financiară

Internaţional UBB Radio

Preşedintele Traian Băsescu participă joi și vineri la reuniunea Consiliului European de primăvară de la Bruxelles.

Principalele subiecte de pe agendă sunt problematica economică, evoluţiile din vecinătatea sudică a Uniunii Europene şi evenimentele din Japonia.

Liderii urmează să convină asupra unui pachet cuprinzător de măsuri pentru garantarea stabilității financiare și pentru promovarea creșterii economice și a ocupării forței de muncă durabile, anunță reprezentanții Consiliului European. Aceasta include aprobarea finală a Mecanismului european de stabilitate (MES), un nou fond care îl va înlocui în 2013 pe cel temporar din prezent, pentru a sprijini țările din zona euro în eventualitatea unor dificultăți economice majore.

Se așteaptă, de asemenea, adoptarea de către Consiliul European a Pactului pentru euro, care va consolida coordonarea politicilor economice în vederea îmbunătățirii competitivității.

În ceea ce privește chestiunile internaționale, se vor aborda cele mai recente evoluții din Libia și, la un nivel mai general, din vecinătatea sudică a UE. De asemenea, va analiza situația din Japonia și ce lecții ar trebui învățate în domeniul securității nucleare.

 

 

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts