Elizabeth Taylor a murit

Eveniment Internaţional

Actrița americană Elizabeth Taylor a încetat din viață, astăzi, în urma unui infarct într-un spital din Los Angeles, ne informează NBC. Actrita era spitalizată de șase săptămâni la Cedars-Sinai Medical Center , unde era tratată de insuficiență cardiacă congestivă. Elizabeth Taylor avea 79 de ani.

“Era înconjurată de copiii săi – Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd şi Maria Burton”, a declarat purtătorul de cuvânt al actriţei, Sally Morrison, citată de ABC News.

“Mama mea a fost o femeie extraordinară, care a trăit viaţa din plin, cu multă pasiune, umor şi dragoste. Deşi pierderea ei este devastatoare pentru cei care o iubeau, vom fi mereu inspiraţi de contribuţia eternă pe care a adus-o acestei lumi. Remarcabila ei interpretare din filme, succesul ei ca femeie de afaceri şi lupta ei curajoasă şi de neoprit împotriva SIDA ne face mîndri de ceea ce a realizat ea. Ştim că lumea este mai bună deoarece mama a trăit în ea. Moştenirea ei nu va fi niciodată distrusă, spiritul ei va fi mereu alături de noi şi iubirea ei va fi veşnic în inimile noastre”, a declarat fiul actriţei, Michael Wilding, citat de mediafax.ro

Liz Taylor era bolnavă de foarte mulți ani, iar in octombrie 2009 ea a suferit o intervenție chirurgicale pe cord. Actriţa a fost diagnosticată cu insuficienţă cardiacă congestivă în urmă cu aproape şase ani.

Elizabeth Taylor s-a născut la 27 februarie 1932, la Hampstead, în apropiere de Londra. Hedda Hopper, celebră la Hollywood, îi face intrarea lui Liz în lumea filmului la doar 9 ani și se face celebră  la 12 ani, cu rolul din “Vis de glorie” (1944). A fost cea mai rasfățată actriță de la Hollywood. Criticii spun că a fost și cea mai “scumpă”. Pentru “Cleopatra” a primit, in 1962, peste un milion de dolari. A fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori,  pentru “Butterfield 8” (1960) şi “Cui îi e frică de Virginia Woolf? ” şi a primit de la American Film Institute Premiul pentru întreaga carieră.

 

_____________

Andreea Stăicuț

Foto: zeceintop.ro

 

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts